Trøndersk kultur for sparing og satsing

Landets mest sparsomme

Rosenborg - trønderDet er ikke ukjent at trøndere har en særegen kultur. Det kommer frem på mange ulike måter – fra deres musikk og språk til deres sparevaner og satsinger. Trønderne tjener minst i landet, men samtidig kommer det frem av samtlige undersøkelser at dette spesielle folket i Midt-Norge sparer langt mer enn hva som er gjennomsnittet her i landet. Kanskje er det fordi trøndere lever en nøktern livsstil med åpne øyne, en livsstil som krever fokus og langsiktige mål?

Deres sparekultur har mange ellers i Norge noe å lære av – mange nordmenn bruker penger uten å tenke over konsekvensene, ja, mange kjøper til og med ting de egentlig ikke har råd til ved å bruke små lån. Dette er utrolig dårlig for personlig økonomi og mange ender derfor opp i kredittfellen, som det har blitt lagd flere TV-program om. Trønderne slipper maset fra inkassobyråene nettopp fordi de ikke stuper uti ting med hodet først. Nesten halvparten av alle trøndere sparer til egen bolig, langt mer enn gjennomsnittet på landsbasis. Den trønderske kulturen for sparing er derfor noe vi alle kan lære av.

Måter trønderne sparer og satser på

PengedungeDet finnes utrolig mange måter å spare penger på – man kan kutte mange av sine utgifter om man bare tenker seg om. Samtidig kan man prøve å sikre seg ekstra inntekter på mange ulike måter, for eksempel ved å investere pengene vettig. Trøndere er kjente for å ikke spare penger i aksjefond – dette blir en altfor stor risiko for den spesielle folkegruppen. Mesteparten av pengene holder på sparekontoer, der de er trygge. Når trøndere først vil tjene noen ekstra slanter på risikofylte operasjoner, er det finansmarkedet de fleste tyr til. Dette gjelder også mange andre mennesker verden rundt, siden den teknologiske revolusjonen har gjort det mulig å leke med aksje- og valutamarkedet rett fra stua.

For mange har binære opsjoner blitt det naturlige alternativet. Binære opsjoner lar deg tippe på aksjemarkedet, altså prøve å forutse om en aksje vil gå opp eller ned i løpet av det nærmeste tiden. Dette er veldig kortsiktige investeringer som preges av en rimelig høy risiko, men det er nettopp derfor avkastningen er skyhøy. En av de mest populære nettstedene for handel med binære opsjoner på nettet er AnyOption, en av de eldste aktørene på markedet. Dette er et stort, internasjonalt selskap som lar deg leke med små og store pengesummer.

Oppfinnere

Trøndere er også et veldig oppfinnsomt folkeslag, med mange smarte mennesker som stadig finner nye måter å spare penger på. En del av formuen kan man selvfølgelig prøve å mangedoble på nettet, men det er i hverdagslivet at mesteparten av utgiftene ligger. Hvorfor ikke finne opp en måte å spare 90 prosent av skismøringen, eller installere pelletsovn i huset og dermed spare tusenlapper på strømmen? Mange muligheter der ute for å mangedoble pengene man har på bok, spørsmålet er om du har litt trøndersk blod i deg eller ei.


by
Privacy Policy