Steinkjerfestivalen

Steinkjerfestivalen dekker et vidt spekter av kunst og kultur, blant annet konserter, litteraturpub, installasjoner, og egne aktiviteter for barn. I 2015 har festivalen 10 årsjubileum.

Artister
Både nasjonale og internasjonale artister fra alle sjangre har rocket
entusiastiske festivalgjengere siden starten i 2005. Artister som Susanne SundførAlice_Cooper, Alice Cooper, Skambankt, Honningbarna, Ida Jenshus, og mange flere har vært med på å sette festivalen på kartet. I jubileumsåret 2015 gjestet ingen ringere enn bandet Europe Rismelen. Billettsalget var da også eventyrlig høyt, og tilbakemeldingene til bursdagsbarnet var udelt positive. I 2013 startet festivalen med en grasrotkonsert – gratis for alle med midler fra grasrotandelen. I 2014 var det lokalbandet Hat som sto på scenen under gratiskonserten. De hadde likegodt med seg en fakir, for hvorfor ikke gjøre det skikkelig når man først er i gang? Det arrangeres musikkonkurranser hvor vinnerne får være kick-offband under festivalen, og i 2015 var det SKA-frika som fikk æren.

Campingområdet
I 2012 ble det mulig for slitne festivalgjengere å parkere skrotten på festivalcamping. Camp Holmen er et steinkast unna festivalområdet og har plass til både telt, bobiler og campingvogner, samt at den har grillplass og egen campscene.

Riskrem for barn
Det er fri aldersgrense, og ingen blir glemt! Ansiktsmaling, sirkusskole, Riskremponniridning, bilspillkonkurranse og ikke minst hiphopdans er noen av de mange aktivitetene for barn på Riskrem.

Ingen festival uten frivillige
Over 400 frivillige legger hjerte og sjel, tid og arbeid ned i å gjøre festivalen til det den er. De frivillige er med på rigge opp og ned, salg, servering, vakthold og ellers alt som er med på å gi gjestene en god festivalopplevelse. Til gjengjeld får de trofaste sliterne gratis festivalpass, mat og drikke (uten duger jo helten ikke), T-skjorte og festivalattest for de som ønsker det.

Ingen rølp, takk!
Festivalen har fokus på alkoholbegrensning både blant unge og voksne. Overstadig beruselse er ikke lov, og de som ikke kan begrense seg blir bortvist fra festivalen. Festivalen er kjent blant artistene for sitt gode publikum, og arrangørene er opptatt av at det ikke skal være en rølpefestival. Det er i tillegg fri aldersgrense, så festivalens ledelse ønsker at alle skal få en god opplevelse uansett alder. Selv artistene må pent avfinne seg med at festivalens restriktive alkoholpolitikk og får heller ikke så mye øl og vin de ønsker.


by
Privacy Policy