Rock City i Namsos

rock-cityNamsos er hjemstedet til flere av landets mest legendariske band. Vi kan nevne artister som Bjarne Brøndbo, Åge Aleksandersen og Stein Ingebrigtsen som alle kommer fra byen. Det var ingen tilfeldighet at det nasjonale ressurssenteret for pop og rock ble vedtatt å legges hit 2005. Litt over 10 år etter avgjørelsen og kun fire års drift har regjeringen vedtatt å kutte statsstøtten til senteret og man kan spørre seg – Er dette døden for Rock City i Namsos?

Bandet Prudence med Åge Aleksandersen og Terje Tysland i spissen startet opp i nettopp Namsos. Det samme gjorde D.D.E. Namsos har en rik historie når det gjelder rock og sees på som trønder-rockens egen hjemby. Samtidig som Rock City skulle være et nasjonalt ressurssenter for pop og rock skulle det også være et opplevelsessenter for Trønderrocken som har satt sitt preg på hele landet.

Konkurrerte med større byer

Det har siden 90-tallet blitt diskutert blant kulturpolitikere at Norge burde få et eget ressurssenter for pop- og rockemusikk. Namsos var uten tvil den minste byen på listen over hvor senteret burde ligge. Namsos konkurrerte med storbyer som Oslo, Halden, Trondheim og Stavanger om å få senteret hos seg, men stakk altså av med seieren. Byens fantastiske musikkhistorie var nok det som overbeviste beslutningstakerne, for det var få som kunne vise til en slik imponerende liste over kjente musikere som Namsos, spesielt med tanke på innbyggertallet. Av andre musikere som kommer fra Namsos kan vi nevne Askild Holm, Chand Torsvik og Espen Aalberg.

Kan Rock City reddes?

I sitt første driftsår i 2011 viste regnskapet til Rock City et underskudd på rundt 2 millioner og i underkant av 9 millioner kroner året etter. Mye tyder på at hvis ingen privat investor kommer inn og redder Rock City vil kanskje rockens viktigste opplevelsessenter legges ned, for i statsbudsjettet for 2016 er statsstøtten kuttet helt ut.


by
Privacy Policy