Moderne underholdning

En digital revolusjon

3d-bioMennesker har alltid elsket underholdning, i flere tusen år har vi sett etter måter å more oss på, eller la andre folk more oss. Romerne bygde store Colosseum overalt i riket sitt, slik at folk kunne samle seg og se på ulike show. Disse showene var i det røffeste laget for det moderne mennesket, men det var fortsatt underholdning på den tiden. Plutselig kom teater og opera – når Mozart og Beethoven var som størst samlet titusener av mennesker seg for å høre dem spille. Musikk har forresten vært en del av underholdningen i like lang tid som mennesket har eksistert. Teaterforestillinger og ballett er fortsatt populære den dagen i dag, derfor fortsetter regjeringene i ulike land å bygge operaer og teater, slik at folk har et bredere kulturelt program å velge mellom. Med inntoget av filmer forandret underholdningen seg i stor grad – i stedet for å se folk opptre i et teater, kunne man nå se profesjonelle skuespillere på lerretet i en kinosal. Med tiden utviklet teknologien seg videre, og på slutten av 90-tallet skjøt den virkelig fart. Moderne kinofilmer er uendelig mye heftigere enn de gamle stillfilmene, takket være de utrolige effektene den moderne teknologien har muliggjort. 3D-grafikk, datalagde skikkelser, utrolige vinkler – alt dette er nå å se på lerretet hver gang du er på kino. Dagens musikk er også veldig annerledes  enn det Mozart og de andre klassiske komponistene skapte i sin tid. Nå er det DJ-er som gjelder, med musikk som er satt sammen på datamaskinen ved hjelp av innviklet programvare. Moderne underholdning hadde fått et middelaldermenneske til å måpe!

Populær underholdning i det 21. århundret

Selv om mange moderne mennesker fortsatt besøker et teater en gang i blant og gjerne går på kino, er det digital underholdning som gjelder nå om dagen. Man kan laste ned filmer fra nettet og se dem på TV-en i stua – de nyeste TV-ene har også 3D-teknologi, altså kan man se de beste 3D-filmene fra sofaen. Spill har også forandret seg til det ugjenkjennelige de siste årene, spesielt konsollspill og dataspill. Enkelte spill har blitt så bra lagd at man nesten ikke kan skille mellom virkelighet og virtuell grafikk. En annen splitter ny trend er såkalte online spill. Det er i den retningen de aller fleste nye spill går – en digital retning på nettet, altså spill man ikke trenger å laste ned i det hele tatt. Spill du kan spille i nettleseren eller på mobilen/nettbrettet, uansett hvor du er. Nordmenn er spesielt glade i pengespill på nettet, deriblant Mr Green casino som for øyeblikket troner på toppen av popularitetstårnet. Der kan man nemlig spille alle de klassiske norske spilleautomatene fra gamle dager, men i nytt, digital format. Med jackpotter i millionklassen og brukervennlighet i toppklassen er det umulig å la være – man må ta noen runder på en spilleautomat en gang i blant for å sette hellet på prøve. Moderne underholdning har nemlig ofte pengepremier i fokus, slik at det blir ekstra lukrativt for mennesket å prøve dem ut.

Veien fremover

vr-brillorDet er ikke mye som overrasker det moderne mennesket, vi har blitt vant til det aller meste og krever nå det beste av det beste for at vi skal bruke tiden vår. Fremtiden ser veldig lys ut for moderne underholdning, med inntoget av stadig bedre teknologi vil den digitale virkeligheten utvide seg og innta helt nye former. Nå om dagen snakkes det for eksempel veldig mye om såkalte VR-briller, briller som tar deg inn i en virtuell virkelighet (Virtual Reality). Du har sikkert sett dem på den siste teknologiske messen – du setter på deg brillene, og de følger med på hvor du titter. Uansett hvor du vender hodet, ser du en virtuell virkelighet som er vanskelig å skille fra realiteten. Hjernen forstår ikke at omgivelsene er digitale, derfor kan det føles litt skremmende å ta på seg VR-brillene den første gangen. Med tiden vil slike briller bli en helt vanlig ting å ha i hjemmet, og mulighetene de bringer med seg vil forandre verden slik vi kjenner den i dag.


by
Privacy Policy